Voor wie

Hoe wij ondernemers helpen

In gesprek met ondernemers en de regio hebben wij een praktisch programma vormgegeven waar we jou in elke fase van je digitale transitie kunnen ondersteunen. Ontdek welke kansen digitalisering jou biedt.

Hoe digitaal is jouw bedrijf?

Vul de zelfscan in zodat je zelf kunt zien waar jij staat op het gebied van digitalisering. Met de zelfscan in de hand, kan je op zoek naar ondersteuning binnen of buiten het Digitaliseringsoffensief. Een eerste stap is bijvoorbeeld het volgen of terugkijken van een webinar over de kansen van digitalisering. 

Partners

Aan de slag met digitale tools

Een digitale reis begint met een eerste stap. Volg een training. Ga gelijk aan de slag met digitale tools die relevant zijn voor jouw business. Denk aan online marketing, web analytics, CRM en data analyse. We hebben plek voor 330 ondernemers, dus meld je snel aan voor een van de komende trainingen! De trainingen worden gegeven door docenten van de Hogeschool van Amsterdam met de laatste kennis uit het digitale vak, mede ontworpen door MKB-Amsterdam.

po

Matching MKB en startups

Als mkb-bedrijf heb je te maken met specifieke vragen. Wij kunnen je matchen met bijvoorbeeld lokale startups die oplossingen voor je hebben. Dan draag je ook mooi bij aan het 'koop lokaal' principe. Het geeft een mooie uitwisseling: jij bent geholpen en een lokale startup heeft klandizie. We creëren hiermee een community waarin verschillende groepen met elkaar aansluiting vinden en gaan samenwerken. Meld je aan

Groeien dankzij digitalisering

Het doel van dit door Ready to Scale ontwikkelde programma is om het MKB dat digitaliseringskansen wil omzetten in groei te ondersteunen. Mkb'ers die klaar zijn voor het toepassen van bedrijfsspecifieke digitalisering, gaan in zes trainingen van 16.00 – 21.00 uur aan de slag met het vinden van de juiste strategie om dit in te zetten en de productiviteit te verhogen. Met begeleiding van experts en door peer-to-peer coaching zullen deze ondernemingen klaar worden gestoomd voor het maximaal inzetten van digitalisering voor hun bedrijf. 75 bedrijven mogen meedoen met deze activiteiten. 

Marktplaats

Maatwerkoplossingen

Wanneer ondernemers na het volgen van de trainingen nog vragen hebben over digitalisering is het mogelijk om maatwerkadvies te krijgen van experts die bij het offensief zijn aangesloten. Het gaat hierbij om de ingewikkelde vraagstukken zoals bijvoorbeeld het inrichten van de backend met Amazone Web Services. Of denk aan het inrichten van het salesteam zodat dit aansluit op de gevormde digitale saleskanalen en het vastleggen van intellectueel eigendom op de ontwikkelde digitaliseringsoftware. 75 bedrijven mogen meedoen met deze activiteiten en zij worden begeleid door Ready to Scale.